«СИБІРКА, ЩО НЕОБХІДНО ЗНАТИ ТА ЯК УБЕРЕГТИСЯ ВІД ЗАХВОРЮВАННЯ»

Складно відшукати регіон України, де б свого часу не реєстрували випадки виникнення сибірки. Проте час від часу на території тих чи інших неблагополучних пунктів, попри весь комплекс запобіжних заходів, трапляються випадки захворювання тварин на сибірку із загрозою для населення країни. Перш за все, це пов'язано з наявністю старих неналежно убезпечених захоронень тварин, що створює постійну потенційну загрозу появи хвороби серед тварин і людей.

ПРОФІЛАКТИКА ГРИПУ ПТИЦІ.

Грип птиці - це висококонтагіозна вірусна хвороба птахів, для якої характерний гострий перебіг з явищами септицемії, ураженням органів дихання та травлення. Зокрема відсутність апетиту,  раптова загибель великої кількості птиці у стаді,  хвора птиця сидить  або  стоїть  у  напівкоматозному  стані  з  опущеною головою.

«Випадки лептоспірозу на Кіровоградщині та як уберегтися від захворювання»

З початку поточного року на Кіровоградщині лабораторно підтверджено п’ять випадків захворювання на лептоспіроз. З них для двох пацієнтів хвороба закінчилася летально, оскільки постраждалі пізно звернулися за медичною допомогою. Випадки захворювання зафіксовані серед жителів Соколівської ТГ, Олександрівської ТГ, Онуфріївської ТГ та Новоукраїнкої ТГ.

УВАГА!!!

https://rada.info/upload/users_files/04364294/f07c2c804443adae12d64be319eccc51.docx