У Кропивницькому патрульні вилучили права у водіїв за борги з аліментів

Патрульні поліцейські позбавили водійських посвідчень двох кропивничан, які ухилялися від сплати аліментів.

Про це повідомив керівник обласної юстиції Вадим Гуцул.

«Перший чоловік заборгував майже 60 тис грн на користь сина Нікіти. Другий натомість відмовлявся надавати фінансову підтримку своєму повнолітньому сину Кирилу, який здобував вищу освіту. За час ухилення його борг сягнув близько 30 тис грн», – повідомив посадовець.

Згідно даних патрульної поліції Кропивницького, водіївзупинили через порушення правилдорожнього руху. Один із них порушив правила обгону, інший користувався телефоном під час керування автомобілем. Під час встановлення даних водіїв інспектори зясували, що ті є злісними боржниками зі сплати аліментів. На підставі винесених державною виконавчою службою постанов про встановлення тимчасового обмеження у праві керування транспортним засобом патрульні вилучили в чоловіків водійські права. Тепер вони не зможуть водити автівки терміном від трьох до шести місяців.

«Державні виконавці застосовують найрізноманітніші заходи примусового впливу стосовно злісних неплатників аліментів. Йдеться про арешти банківських рахунків і майна, а також обмеження, які стосуються полювання, користування зброєю, автомобілями та виїзду за кордон. І завдяки цьому з початку року боржники сплатили понад 100 млн грн боргів на утримання власних синів і доньок. Завдяки цьому кошти отримали 15 458 діток із Кіровоградщини», відзначив Вадим Гуцул.