Фото без опису

Агентством ООН у справах біженців у партнерстві з Благодійним фондом «Право на захист» розпочало збір даних для надання грошової допомоги людям, які були змушені покинути свої домівки внаслідок воєнних дій з метою допомогти їм задовольнити свої нагальні потреби в тому числі, у тимчасовому житлі, їжі та засобах особистої гігієни, аби вони могли оселитися та відновити життя на новому місці.
   Розмір допомоги становить 2220 грн. на особу на місяць і буде виплачуватися щомісяця із розрахунку на кожного члена зареєстрованого домогосподарства протягом 3 місяців. Тобто, домогосподарство з 3 людей буде отримувати 6660 грн. щомісяця протягом 3 місяців. Сума виплати однакова на кожну особу, незалежно від віку учасників та додаткових обтяжуючих обставин такого домогосподарства.
   Якщо людина була зарахована на фінансову допомогу в розмірі 2220 грн/особа/місяць від іншого агентства ООН/гуманітарної організації, така особа не можете бути зарахована на допомогу УВКБ ООН. Це один і той самий вид допомоги, який реалізують різні агенції. Тому списки будуть перевірені, щоб видалити дублікати. Це не стосується допомоги, яку надає держава!
  По грошову допомогу можуть звернутися особи, громадяни України та особи, що мають посвідку на постійне проживання в Україні, які були вимушені залишити місце проживання після 24.02.2022, через ведення активних бойових дій, та тимчасово проживають на території реалізації програми.
   Зареєструватися для отримання грошової допомоги можуть лише ВПО, які змінили місце постійного проживання після 24.02.2022. Програма не розповсюджується на ВПО 2014р. Проєкт передбачає надання грошової допомоги діє лише тимчасовим мешканцям областей, де реалізується програма.
   Для реєстрації домогосподарства достатньо присутності одного представника родини із оригіналами документів на кожного члена родини, які переїхали з ним. У разі відсутності оригіналів документів, реєстрація домогосподарства можлива лише за фізичної присутності всіх членів родини.
   До членів такого домогосподарства можуть входити всі члени родини, з наявними родинними зв’язками (двоюрідні сестри/браття, племінники, бабуся/дідуся) а також подружжя, що проживає разом, але не перебуває у шлюбі.
Управління соціального захисту населення та охорони здоров’я провело роботу та отримало попередню згоду від регіонального представництва БФ «Право на захист» стосовно організації виїзного прийому внутрішньо переміщених осіб на території Великоандрусівської громади. Про час і місце прийому буде повідомлено окремо: на сайті Великоандусівської громади (https://velykoandrusivska-gromada.gov.ua/), біля торгових точок сіл, в приміщеннях та на інформаційних дошках старостатів.