Фото без опису

 Уряд ухвалив рішення, за яким Мінсоцполітики разом з Місією Міжнародного Комітету Червоного Хреста в Україні (МКЧХ) та Товариством Червоного Хреста України (ТЧХУ) впровадять додаткові програми грошових виплат для найбільш вразливих груп з числа внутрішньо переміщених осіб.
   В рамках реалізації проєкту право на виплату додаткової грошової допомоги за рахунок коштів МКЧХ та ТЧХУ матимуть постраждалі від воєнних дій населення. Їх буде окремо визначено у меморандумі про співпрацю, зокрема із числа:  
   - внутрішньо переміщених осіб, відомості про яких містяться в Єдиній інформаційній базі даних про внутрішньо переміщених осіб;
   - осіб, які подали заявку на отримання допомоги через інформаційну платформу “єДопомога” (edopomoga.gov.ua).
   Розмір допомоги становить 2500 гривень на місяць. Період надання допомоги - 1 місяць. Термін може бути збільшений за наявності необхідного фінансування. Водночас можуть переглядатись критерії надання допомоги з огляду на потреби. Допомога виплачується незалежно від отримання інших видів допомоги, зокрема виплати допомоги на проживання ВПО.
   Розмір додаткової грошової допомоги, отриманої в рамках програми, не враховується під час обчислення сукупного доходу домогосподарства для всіх видів соціальної допомоги, що надаються відповідно до законодавства, та не оподатковується податком на доходи фізичних осіб.

      З повним текстом документа можна ознайомитися за посиланням.

      Платформа єДопомога доступна за посиланням