Майже 800 мешканців Петрівського району поновили свої корпоративні права після звернення до комісії Мінюсту

785 членів кооперативу СВК «Агрофірма Маріампольська» поновили свої корпоративні права, звернувшись до комісії Мін’юсту з розгляду скарг.

Про це повідомив сьогодні, 13 червня, в.о. начальника обласного управління юстиції Олег Потьомкін під час проведення прес-конференції.

«У зв’язку з проведенням незаконних реєстраційних дій виробничий кооператив «Агрофірма Маріампольська» було перетворено в одноіменне товариство з обмеженою відповідальністю. Також до Єдиного державного реєстру юридичних осіб і фізичних осіб – підприємців були внесені зміни щодо складу керівниківі засновників. Фахівці юстиції надали постраждалим всю необхідну методичну допомогу в складанні скарги до комісії Мін’юсту. У результаті їх корпоративні права було поновлено», – прокоментував ситуацію посадовець.

Окрім цього, Олег Потьомкін відзначив, що в межах своїх повноважень фахівці юстиції направили до Мін’юсту подання щодо проведення камеральних перевірок на дії державного реєстратора Вікторії Кундас Кіровоградської обласної філії Комунального підприємства «Благоустрій Шевченківського району» і приватного нотаріуса Київського нотаріального округу Яни Головіної, які фігурували в рейдерському захопленні підприємства.У результаті розгляду подань і скарг їм було заблоковано доступдо Єдиного державного реєстру юридичних осіб і фізичних осіб – підприємців.

Зі свого боку директор СВК «Агрофірма Маріампольська» Костянтин Міщанін подякував трудовому колективу сільськогосподарського підприємства за відстоювання своїх прав на власність і фахівцям обласного управління юстиції за виявлення небайдужості та допомогу.

«Після поновлення корпоративних прав комісією Мін’юсту у односельчан з’явилася надія, що ситуації стабілізується і господарство почне працювати в повноцінному режимі», – заявив чоловік наприкінці прес-конференції.

Нагадаємо, що за фактом рейдерського захоплення підприємства наразі ведуться слідчі дії.